Saltar al contenido

Els Genis del Riure i del Swing: Els Inoblidables Germans Marx

  • por

Quan pensem en l’època daurada del cinema, és impossible oblidar-nos dels Germans Marx. Aquesta família de còmics va revolucionar la comèdia al segle XX i va deixar un llegat indeleble que encara ressona avui dia. No només eren uns mestres de la comèdia, sinó que també van introduir elements de la música swing i el ball lindy hop a les seves famoses pel·lícules. Així, en aquest article, ens submergirem en la fascinant vida dels Germans Marx i explorarem com van incorporar la música i el ball en el seu treball.

Els Germans Marx, format per Groucho, Chico, Harpo, Gummo i Zeppo, van néixer en una família jueva a Nova York a principis del segle XX. Des de joves, van mostrar una destresa inigualable per l’entreteniment i, amb el pas del temps, van començar a actuar als teatres de vodevil. No va trigar gaire en convertir-se en una sensació a Broadway, amb el seu humor absurd i el seu joc de paraules agut. La seva imatge distintiva, amb Groucho amb el seu bigoti i la seva mirada penetrant, Chico amb el seu accent italià fictici, i Harpo amb el seu mocador i el seu senyal de cornament, va captivar l’atenció del públic de tot el món.

No obstant això, no només es van limitar a la comèdia. Els Germans Marx van mostrar la seva passió per la música i el ball en diverses de les seves pel·lícules icòniques com “A Night at the Opera” i “A Day at the Races”. A través d’aquestes pel·lícules, van introduir el públic a l’alegria contagiosa del lindy hop, un ball enèrgic i divertit que va guanyar popularitat durant l’època. Les seves escenes de ball plenes d’energia van donar un gir inesperat a les seves comèdies, oferint una combinació única de talent còmic i entreteniment musical.

A més del lindy hop, els Germans Marx van incorporar la música swing, un gènere que es va convertir en un fenomen cultural en la dècada dels anys 30 i 40. Les seves interpretacions enèrgiques de cançons de swing van enriquir encara més les seves pel·lícules, donant-los un toc de vitalitat i frescor. Va ser gràcies a aquestes incursions musicals que van captar l’atenció dels amants de la música i del ball de tot el món, consolidant encara més la seva llegenda a la història del cinema.

Mentrestant, fora de les pantalles, els Germans Marx també van ser coneguts per la seva personalitat enèrgica i el seu esperit lliure. Les seves bromes constantment juganeres i el seu sentit de la diversió van fer que siguessin uns favorits entre amics i col·legues. La seva passió per la vida es reflectia en les seves actuacions, i aquesta energia positiva va transpirar en cada escena que van filmar.

Malgrat el pas del temps, el llegat dels Germans Marx segueix sent vibrant. Les seves pel·lícules continuen sent una font de diversió intemporal per a milers de persones i la seva influència en el món del cinema i l’entreteniment és innegable. A més, el seu impacte en la difusió de la música swing i el ball lindy hop ha deixat una empremta duradora en la cultura popular, inspirant generacions de ballarins i amants de la música fins avui.

En conclusió, els Germans Marx van transcendir els límits de la comèdia convencional, portant alegria i entreteniment a milers de persones al llarg del segle XX. Amb el seu estil únic i la seva passió per la música i el ball, van crear un llegat que perdurarà per sempre en els cors i les ments del públic de tot el món. Així doncs, no només els recordem com a mestres de la comèdia, sinó com a visionaris que van introduir el món del swing i el lindy hop en l’imaginari col·lectiu de la cultura popular.

A The Dawn Beat, escola de Lindy Hop i Swing a Girona, Ventalló, Vilatenim, Vilabertran i Banyoles encara no fem tanta comèdia com els Germans Marx, però si que els agraïm que posessin Lindy Hop a les seves pel·lícules! Així ens podem inspirar dels balladors i balladores originals de swing!