Saltar al contenido

Què vol dir The Dawn Beat?

The Dawn Beat és l’escola de Lindy Hop i la difusora de la cultura jazz i swing més activa! Oferim classes per tota la provincia de Girona i forgem una comunitat de balladors i balladores cada cop més gran!

A més a més, The Dawn Beat és un joc de paraules que vol dir moltes coses!

Els lindyhoppers ballem al beat de la música. Beat significa batec, el ritme intern de la música. La que la fa ser com és.

Dawn vol dir a la vegada l’albada, el moment en el que surt el sol i també és el nom d’una de les ballarines originals dels anys trenta: la Dawn Hampton.

Així la traducció seria “el beat de l’albada”, que fa referència a les nostres festes fins que surt el sol i a la vegada “el beat de la Dawn (Hampton)”, una ballarina excepcional que vam tenir el plaer de conèixer les fundadores d’aquesta escola!

A més a més Down amb O és baix i defineix els beats parells: 2,4,6,8 de la frase d’una cançó. Els balladors de lindy hop fem swing posant èmfasi en aquests beats. En anglès es pronuncia igual, així que també hi ha una mica aquest significat.

Però encara hi ha més! Hi ha la referència a una revista “Down Beat” que es publicava dirant els anys 30 i parlava dels músics de swing del moment.