Saltar al contenido

Què és el Lindy Hop?

El Lindy Hop és una ball amb swing originària de la comunitat afroamericana als Estats Units a finals dels anys 20 i principis dels anys 30. Aquesta forma de ball va sorgir a Harlem, Nova York, com una fusió d’estils de ball preexistents com el Charleston i el jazz. És conegut per la seva energia, improvisació i la seva sensació d’alegria i llibertat.

El Lindy Hop es caracteritza per moviments animats, girs i acrobàcies que es realitzen al ritme del jazz i la música swing. El ball es realitza típicament en parelles, amb una connexió íntima entre els ballarins. Els passos es basen en la comunicació i la connexió entre els ballarins, i els moviments són conduïts pel ritme de la música.

Aquest ball va ser un element clau de la cultura del jazz i va contribuir significativament a la popularitat del swing als anys 30 i 40. Encara avui, el Lindy Hop és un estil de ball actiu i viu que es balla arreu del món, i continua sent una manifestació de joia i expressió personal a través del moviment. De fet, a Girona, Figueres, Banyoles i Ventalló es pot aprendre a ballar Lindy Hop a l’escola The Dawn Beat!

I AMB MÚSICA SWING, TANSOLS ES POT BALLAR LINDY HOP?

No! Com tots els tipus de música, s’admet més d’un ball! El Lindy hop es va fer molt popular perquè no és un ball coreografiat. Això vol dir que les dues persones que ballen coneixen una quantitat de passos o moviments i el lider de la parella proposa a follower uns moviments que en aquell moment lliguen amb la música (idealment).

També es balla Jazz solo! Aquesta especialitat s’assembla més al xarleston que ja hem esmentat, ja que no es necessita parella, però en difereix perque incorpora arrels afroamericanes. A més, la posició del cos tendeix sempre a buscar el terra (les arrels) en comptes de buscar el cel (allò diví, que era com ballaven els blancs de l’època!).

A part del Lindy Hop i del Jazz Solo, també es poden ballar Blues, Balboa o Shag en les seves varietats.

Pots veure tots els cursos que oferim des de l’escola a www.thedawnbeat.com i estar al dia de totes les ballades i els events!